قیمت طلا امروز




 روزنامه دنیای اقتصاد / ۱۴۰۵/۰۵/۰۸

 نقطه‌زنی با «تاورکرین»

کانال رصدخانه بازار مسکن نوشت: سقوط «تاورکرین» در تهران، حوادث «موردی» در کارگاه‌های ساختمانی را به «سریال وحشت» در محله‌های شهر تبدیل کرده است.
  نقطه‌زنی با «تاورکرین»
تهدید جانی و مالی تجهیزات مخصوص احداث ساختمان‌های بلندمرتبه در برخی نقاط شهر تهران فقط به «تاورکرین‌ها» محدود نیست. یک‌بار ریزش داربست‌ها شبیه آنچه پیش‌تر در سعادت‌آباد اتفاق افتاد، یکبار اشغال فضای تردد شهروندان در کوچه‌های تنگ و باریک با پهن‌کردن آهن و میلگرد در سطح معبر و این‌بار هم ریزش سازه سنگین جرثقیل ساختمانی.

 دوشنبه گذشته، یک تاورکرین (جرثقیل‌های زردرنگ وسط کارگاه‌های ساختمانی) در حال کار در کوچه‌ای با عرض کمتر از ۱۲متر در غرب تهران، حادثه‌ای شبیه «حمله پهپادی» به یک ساختمان مسکونی و تعدادی خودرو در کوچه را رقم زد. این جرثقیل دیوار بیرونی دست‌کم دو واحد مسکونی از یک ساختمان ۵طبقه را از سه جا «سوراخ» و خسارت سنگین به مالکان‌ وارد کرد. ساده‌ترین یا ناشیانه‌ترین جواب به پرسش «چرا جرثقیل‌ها سقوط می‌کنند؟» که شاید برای «رد گم کردن» باشد، این خواهد بود که، «احتیاط‌های لازم حین ساخت‌وساز از سوی اپراتورها و کارگران انجام نشده است»؛ همان سناریوی «خلبان مقصر بود».

اما ۳ دلیل پشت این «سریال وحشت از جرثقیل‌های ساختمانی» نهفته است. دلیل اول را می‌توان «تجاوز از خط‌قرمز طرح تفصیلی تهران» در صدور مجوز ساخت بلندمرتبه برای نقاطی از پایتخت که حتی «شرط اولیه» برج‌سازی را ندارند، عنوان کرد. طبق آنچه در صفحه ۱۱دفترچه طرح تفصیلی به صراحت آمده است، برج‌سازی در تهران نیازمند رعایت ۲شرط است. شرط اول، «برج‌سازی فقط در پهنه‌هایی از شهر» و شرط دوم که مقدم بر شرط اول است، «رعایت حداقل عرض معبر در کوچه یا خیابانی که برج قرار است ساخته شود». حداقل عرض کوچه برای «برج‌سازی»، ۱۲متر است و اگر برج قرار است ۱۲طبقه یا بیشتر باشد، عرض آن معبر باید حداقل ۲۰متر باشد. این شروط اما در طول یک دهه گذشته، برای «اکثر برج‌سازی‌ها مناطق مختلف تهران» رعایت نشد. دلیل دوم، «انحراف در اجرای قانون نظام مهندسی ساختمان»

طبق این قانون، شهرداری باید برای تک‌تک پروژه‌های ساختمانی، «بازرس» در نظر بگیرد تا بر کار «مهندس‌ناظر، سازنده و پیمانکار ساخت» از بابت «حسن‌اجرای مقررات ملی ساختمان» پایش‌های منظم را داشته باشد. در عین حال، مهندسان ناظر نیز وظیفه دارند به نیابت از مالک پروژه، بر کار سازنده نظارت کنند تا این فرآیند دوبله نظارت و بازرسی، «احتمال خطا، کم‌فروشی و تخلف ساختمانی» را کاهش دهد. در تهران اما بازرس ساختمان وجود ندارد و مهندس‌ناظر کار هر دو را انجام می‌دهد که این خود باعث «تضاد منافع» و اشکال در نظارت می‌شود. دلیل سوم، اثر «تحریم»

تحریم‌ها موجب شده است در سال‌های اخیر، نظام مسکن و ساختمان ایران از «تجهیزات ساختمانی، فنی و مکانیکی پیشرفته» که در دنیا تولید می‌شود، محروم بماند. یکی از همین تجهیزات، «تاورکرین» است که آنهایی که در این سال‌ها در ایران فعال بوده‌اند، نیازمند «تعمیر و بازسازی اساسی» هستند و در عین حال نیاز به واردات سری‌های جدید آنها بوده است. مستهلک‌شدن این تجهیزات خود عاملی برای بروز حوادث می‌تواند باشد. دلیل چهارم؛ دفترچه «سرویس» تاورکرین

 حوادث ساختمانی شبیه سقوط تاورکرین که مستقیم به «ضعف ایمنی محیط‌کار در پروژه‌های ساختمانی» ارتباط دارد، می‌تواند ناشی از «چشم‌پوشی عوامل ساخت از مبحث ۱۲ مقررات ملی ساختمان» هم باشد. سازنده‌ها معمولا نسبت به مباحث ملی مقررات ملی ساختمان که «اصول لازم‌الاجرا در ساخت‌وساز به‌منظور حفظ آسایش، امنیت و ایمنی شهروندان و ساکنان ساختمان» را تعریف کرده است، بی‌توجه هستند و این مقررات، در حکم «کتاب‌های پرکننده قفسه‌های کاری دولت و شهرداری» است. مطابق مبحث12 مقررات ملی ساختمان، سازنده موظف است برای راه‌اندازی تاورکرین در پروژه برج‌سازی، ۷ اقدام را رعایت کند.

این اقدامات شامل «اطمینان از استحکام و مقاومت زمین محل نصب،‌ اطمینان از پی محل نصب جرثقیل، مقاومت کافی اجزای مهارکننده سازه تاورکرین، آزمایش روزانه کابل‌ها، زنجیرها، اتصالات و احتمالا فرسودگی‌ها و ترک‌خوردگی‌های سازه و همچنین صدور گواهی اجازه کار تاورکرین هر ۶ ماه یکبار، تکمیل دفترچه تعمیر جرثقیل و در نهایت تست فرونشست احتمالی زمین» است. براساس آنچه در این مبحث آمده، هم سازنده، هم مهندس‌ناظر و هم شهرداری در برابر «حوادث ناشی از ضعف کارکرد تاورکرین» مسوولیت دارند. این مطلب برایم مفید است 0 نفر این مطلب را پسندیده اند کپی شد



 افزایش قیمت بنزین، مسیر حرکت نقدینگی را تغییر می‌دهد؟ | گلوانی: گرانی بنزین یک شوک موقت تورمی ایجاد می‌کند نه تورم 150 درصدی!

افزایش قیمت بنزین، مسیر حرکت نقدینگی را تغییر می‌دهد؟ | گلوانی: گرانی بنزین یک شوک موقت تورمی ایجاد می‌کند نه تورم 150 درصدی!

اقتصادنیوز: یک پژوهشگر و کارشناس اقتصادی گفت: در حال حاضر تورم ماهانه بالای ۵ تا ۶ درصد است و تورم نقطه‌ای و سالانه نیز بالای 83 یا 84 درصد قرار دارد. بنابراین این‌طور نیست که اگر در قیمت بنزین افزایش جدی صورت بگیرد، تورم ناگهان به سمت ۱۵۰ درصد یا اعداد مشابه حرکت کند؛ چنین اتفاقی رخ نخواهد داد.

 فال و طالع بینی امروز ۲۸ مرداد

فال و طالع بینی امروز ۲۸ مرداد

فال و طالع بینی ۲۸ مرداد ماه را در ادامه بخوانید.

 چراغ سبز ترامپ به اسرائیل برای بمباران | بهانه عجیب نتانیاهو برای حمله

چراغ سبز ترامپ به اسرائیل برای بمباران | بهانه عجیب نتانیاهو برای حمله

دولت ترامپ دقیقاً می‌دانست که بمب‌افکن‌های اسرائیلی در راه سوریه هستند. گزارش محرمانه آکسیوس نشان می‌دهد واشنگتن در یک بازی دوگانه، پس از دریافت پیش‌اخطار از تل‌آویو، چشمان خود را بر بمباران باندهای فرودگاهی سوریه بست .

 دفتر نتانیاهو بالاخره مسئولیت این حمله را پذیرفت | هشدار دوباره به ترکیه

دفتر نتانیاهو بالاخره مسئولیت این حمله را پذیرفت | هشدار دوباره به ترکیه

رسانه‌های اسرائیلی گزارش دادند دفتر بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی پس از حدود ۲۴ ساعت رسماً مسئولیت حمله اخیر در سوریه را پذیرفت.

 قیمت انواع خودرو داخلی در بازار +جدول

قیمت انواع خودرو داخلی در بازار +جدول

اقتصادنیوز: ​بررسی بازار خودرو نشان می‌دهد در حالی که رکود معاملاتی و انتظار همچنان بر بازار حاکم است، قیمت برخی خودروهای داخلی طی دو ماه گذشته با تغییرات قابل توجهی همراه نبوده؛ با این حال در میان ۱۵ مدل خودروی مورد بررسی، «ری‌را» با ۲۶۵ میلیون تومان افزایش بیشترین رشد قیمت و «۲۰۷ دنده‌ای پانوراما» با ۵۰ میلیون تومان کاهش، بیشترین افت قیمت را به ثبت رسانده‌اند.

 پاسخ بازیکن استقلال به بازگشت رقیبش؛ خسته نباشید!

پاسخ بازیکن استقلال به بازگشت رقیبش؛ خسته نباشید!

حبیب فرعباسی دروازه‌بان تیم فوتبال استقلال، پس از پیروزی آبی پوشان برابر نساجی، درحالی که ورزشگاه را ترک می‌کرد، پاسخ جالبی به سوال خبرنگاران داد.

 تاریخ و ورزشگاه دربی تهران لو رفت؛ ۱۱ شهریور در اصفهان

تاریخ و ورزشگاه دربی تهران لو رفت؛ ۱۱ شهریور در اصفهان

گزارشگر مسابقه سپاهان و تراکتور تاریخ و محل برگزاری دیدار استقلال و پرسپولیس را لو داد.

 جنگ آبراه‌ها در راه است؟ | قمار اوکراین و دوری تهران از دام پهن شده

جنگ آبراه‌ها در راه است؟ | قمار اوکراین و دوری تهران از دام پهن شده

اقتصادنیوز: تنش‌های ایران و اوکراین اگر باعث ادغام جبهه‌های نبرد در اروپا و خاورمیانه نشود، دست‌کم جغرافیای بی‌ثباتی را گسترش می‌دهد.